Μια προσωπική επιστολή τελειωτικής απόρριψης ενός “αδερφικού φίλου” που η σχέση μας κρατάει πάνω από 40 χρόνια, δηλαδή μια ολόκληρη ζωή!!!!

Α. Εισαγωγή σχετικά με την επιστολή.

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι την επιστολή στον “πρώην” αδερφικό μου φίλο την έγραψα στα Ελληνικά, ενώ έχω αλλάξει όλα τα ονόματα για λόγους προσωπικής “κοινωνικής ευθιξίας” και ατομικών “ηθικών αρχών”, ανθρώπινα ιδανικά που σχεδόν δεν ισχύουν στην δική μας “απρόσωπη”, “ανταγωνιστική” και “εικονική” καθημερινή πραγματικότητα!!!

Αυτήν την “προσωπική επιστολή” την έστειλα στον “πρώην” αδερφικό μου φίλο(μέσω e-mail) που ζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, μαζί με τα τελευταία κείμενα που έβαλα στην ιστοσελίδα μου. Του ξεκαθάρισα πως είναι η τελευταία φορά που μπαίνω σε αυτή την “φιλική διαδικασία” γιατί τελικά αναγνώρισα και συνειδητοποίησα ότι έχει εξελιχθεί σε ένα “μεταλλαγμένο ανθρώπινο όν” που επιδιώκει να μου περάσει την δική του “υπαρξιακή μαυρίλα” και την δική του “κοινωνική έπαρση” μετά από μια μακρόχρονη επαγγελματική πορεία θέσεων εξουσίας και οικονομικής ευημερίας. Πραγματικά πιστεύει ότι όλοι, ακόμη και τα άτομα που τον αγάπησαν, τον βοήθησαν και τον στήριξαν στα “πολύ δύσκολα” νεανικά του χρόνια και μετέπειτα, θα πρέπει να του συμπεριφέρονται σαν “υποχείριες” και “παθητικές” ανθρώπινες οντότητες και όχι σαν “ισότιμοι” και “κοντινοί” συνάνθρωποί του(ανθρώπινο ενσυναίσθημα)!!!!

Ο ίδιος πραγματικά πιστεύει μέσα από τις “αρρωστημένες” φαντασιώσεις του και εμμονές του ότι οι πάντες γύρω του τον έχουν μόνιμα ανάγκη και είναι εξαρτημένοι από αυτόν, και ότι τα συναισθήματα, το ενδιαφέρον και η αγάπη που του εκφράζουν είναι μόνο “θεατρινισμοί”, γιατί όλοι αυτοί θέλουν να τον εκμεταλλευτούν και να αποκομίσουν κάτι από αυτόν. Όλο αυτό το “διαστρεβλωμένο υπαρξιακό σκηνικό” προερχόμενο από μια “ανισόρροπη ψυχοσύνθεση” τον καταστεί απόλυτα μόνο του μέσα σε ένα κόσμο που για αυτόν θα πρέπει να τον εξουσιάζει και να τον ελέγχει με “όποια μέσα”, για να μην καταλήξει “το θύμα” ή “ο χαμένος” της όλης καθημερινής κοινωνικής υπόθεσης!!!!

Σε ένα από τους στοίχους που έχω βάλει στην ιστοσελίδα μου, περιγράφοντας “μεταφορικά” αλλά “πραγματιστικά” την σημερινή Ελληνική κοινωνική πραγματικότητα, λέω κατά λέξη τα εξής: ‘ Η Έπαρση και ο Εγωισμός έχουν διαμελίσει τις ψυχοσωματικές ισορροπίες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, της όποιας ηλικίας και της όποιας κοινωνικής προέλευσης!!!!’. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με τους περισσότερους Έλληνες και τις περισσότερες Ελληνίδες που γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είτε στον Ελλαδικό χώρο είτε στον Καναδά, όπου πέρασα σχεδόν την μισή μου ζωή. Όλα αυτά τα άτομα, συγγενείς, φίλοι και φίλες, που πραγματικά αγάπησα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να αναβαθμίσουν τον κοινωνικό και πνευματικό τους βίο, τα έχω πλέον “βάλει στην άκρη”!!!!

Αυτά τα αγαπημένα πρόσωπα τα “έβαλα στο περιθώριο” της ζωής μου γιατί εξελίχτηκαν σε “εικονικά πετυχημένα” κοινωνικά άτομα αλλά και σε “σκοτεινές ανθρώπινες υπάρξεις” που το μόνο που τους ενδιαφέρει πρακτικά είναι να εξουσιάζουν τους άλλους, να ευημερούν προσωπικά και να ενισχύουν σε μόνιμη βάση μια “κοινωνικά ελκυστική” και μια “κοινωνικά δυναμική” εικόνα του εαυτού τους. Όλα αυτά τα αγαπημένα πρόσωπα “κάποια στιγμή” στην ζωή τους, πίστεψαν πως θα “έχαναν το παιχνίδι” αν μοιραζόντουσαν ελεύθερα και ισότιμα τα ατομικά κοινωνικά προσόντα τους, τα προσωπικά συναισθήματά τους, τις υπαρξιακές ανασφάλειές τους και τις καθημερινές εμπειρίες τους με τον κόσμο γύρω τους- πρωτοβουλίες που θα αναβάθμιζαν την “αισθητική ζωής” και την “ποιότητα ζωής” όλων, Συλλογικά και Δημιουργικά!!! Για μένα προσωπικά είναι μια “ανήθικη” και “αλλοπρόσαλλη” στάση Ύπαρξης!!!

Όλα αυτά τα γνωστά και “κάποτε” αγαπημένα πρόσωπα που προσωποποιούν “σε μεγάλο βαθμό” τον ατομικισμό, τον ανθρώπινο ανταγωνισμό, την αυθαίρετη κοινωνική συμπεριφορά, τον υλισμό και την “υπαρξιακή βλακεία” της εποχής μας, έχουν “πρακτικά” και “πραγματιστικά” αποστασιοποιηθεί από τις φυσικές ανθρώπινες ισορροπίες, συναισθηματικά(ενσυναίσθημα) αλλά και δημιουργικά(διαλεκτική σκέψη). Έχουν σχεδόν διαλυθεί σαν “συγκροτημένες ανθρώπινες οντότητες” την στιγμή που είναι αυτοκαταστροφικές, καταστροφικές για τους άλλους και πλέον δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ή να κατανοήσουν απλές έννοιες και απλά μηνύματα που αφορούν την καθημερινή τους ζωή!!!

Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι πλέον, οι περισσότεροι συγγενείς μου, φίλοι και γνωστοί μου, είναι “κλινικά”(ψυχιατρικά) ασταθείς το λιγότερο, και αυτό επιβεβαιώνεται πολύ έντονα εστιάζοντας στην ψυχοσωματική τους κατάσταση όπως και με απλές καθημερινές φυσιολογικές συνήθειες σαν τον ύπνο, το φαγητό και την προσωπική άνεση να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν ελεύθερα με άτομα που λένε πως “αγαπούν” και “εμπιστεύονται”!!!! Αυτή την “πολύ κρίσιμη στιγμή” της Ανθρωπότητας που ζούμε όλοι μας ανεξαιρέτως, μου θυμίζει την “αρχαϊκή εποχή” του Πύργου της Βαβέλ, όπως αυτή περιγράφεται κοινωνικά και πολιτισμικά στην Παλιά Διαθήκη των Εβραίων!!!!

Επειδή πάντα επιδιώκω να χρησιμοποιώ “συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα” για όσα αναλύω και κρίνω σχετικά με τα πραγματικά δεδομένα της καθημερινής μας ζωής, θα ήθελα εδώ να αναφέρω κάποιες βιογραφικές πληροφορίες που αφορούν τον Μεγάλο Αμερικανό Συγγραφέα, τον Ernest Hemingway(1899-1961), που για μένα συμβολίζει την “απόλυτη παρακμή” του Δυτικού Πολιτισμού. Ενός Οικουμενικού Πολιτισμού(παγκοσμιοποίηση) που έχει μετατρέψει το ανθρώπινο όν σε ένα “καλά καθοδηγούμενο” και “καλά ελεγχόμενο” κοινωνικό εργαλείο που θα πρέπει “συνειδητά” και “υποχρεωτικά” να ταυτίζεται με κοινωνικά πρότυπα σε όλες τις διαστάσεις τους, μορφωτικά, επαγγελματικά, σεξουαλικά, ερωτικά, ιδεολογικά, υλιστικά, κλπ.!!!-κοινωνικά πρότυπα που θεωρούνται “φυσιολογικά” και “επιτρεπτά” από το μεγαλύτερο κομμάτι της Κοινωνίας και του Κοινωνικού Κατεστημένου. Δύο ανθρώπινα οικοδομήματα που σχεδόν πάντα ταυτιζόντουσαν στην διάρκεια της Ανθρώπινης Ιστορίας και ας μην θέλουν να το παραδεχτούν αριστεροί , αναρχικοί και φιλελεύθεροι στις πολιτικές τους θεωρίες!!!!

Η επικρατούσα κοινωνικο-πολιτική ιδεολογία του Δυτικού Πολιτισμού είναι “σε γενικές γραμμές” ότι ο Άνθρωπος θα πρέπει να βλέπει τον Εαυτό του σαν το Επίκεντρο του Σύμπαντος, βάζοντας στο περιθώριο τις Οικουμενικές Ισορροπίες της Φύσης. Ο Άνθρωπος θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του αλλά και το Φυσικό του Περιβάλλον γενικότερα σαν στηρίγματα για την προσωπική του επιβίωση και την προσωπική του υπαρξιακή εξέλιξη, που μόνιμα θα πρέπει να τον “εξυπηρετούν” ατομικά αλλά και να τον “δοξάζουν”!!!!

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο Μεγάλος Αμερικανός Συγγραφέας, ο Ernest Hemingway( 1899-1961) προσωποποιεί την “απόλυτη παρακμή” του Δυτικού Πολιτισμού, διαπιστώνοντας αυτό μέσα από διάφορες πληροφορίες και στιγμιότυπα του “πραγματικού” του βίου.

Θα ήθελα πρώτα από όλα να διευκρινίσω ότι τον Ernest Hemingway τον εκτιμώ και τον θαυμάζω σαν συγγραφέα, γιατί πρόσφερε στην Αμερικανική Αγγλική Λογοτεχνία τον απλό και λιτό λόγο, την οικουμενικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και ψυχοσύνθεσης, περιγράφοντας διαφορετικές κοινωνίες και κουλτούρες, μέσα σε διαφορετικά κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια, όπως και για τον “ρεαλισμό” και για την “αντικειμενικότητα” των πολυσύνθετων λαογραφικών καταγραφών του. Αυτοί είναι και οι λόγοι που με τους περισσότερους μαθητές και μαθήτριες μου που έκανα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών, χρησιμοποιούσα λογοτεχνικά έργα του Ernest Hemingway όπως και άλλων σημαντικών συγγραφέων της Αγγλικής Γλώσσας.

Θα περιγράψω συνοπτικά κάποια σημαντικά βιογραφικά στοιχεία που σκιαγραφούν την κοινωνική ταυτότητα, την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση του Ernest Hemingway. Φυσικά θα πρέπει να επαναλάβουμε το “ιστορικό δεδομένο” ότι ο Ernest Hemingway υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς λογοτέχνες της Αγγλική Γλώσσας του 20ου αιώνα, λαμβάνοντας το 1954, το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας. Είχε γράψει 7 μυθιστορήματα, 6 συλλογές διηγημάτων και 2 λογοτεχνικά έργα πεζού λόγου. Επίσης, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ένα σημαντικό μέρος της γραφής του αφορούσε την δημοσιογραφία, εφόσον ο ίδιος σαν δημοσιογράφος ανταποκριτής “ήταν επί τόπου” σε διάφορες εμπόλεμες περιοχές στην υφήλιο κατά διαστήματα. Για παράδειγμα, ήταν παρών στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο στα τέλη της δεκαετίας του 1930, στις πολεμικές συγκρούσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των Δυτικών Δυνάμεων και της Γερμανίας στην Ευρώπη, στον πόλεμο μεταξύ των Ιαπώνων και των Κινέζων στην Ασία, και λίγο αργότερα, στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Κινέζων Κομουνιστών και των Κινέζων Εθνικιστών για την πολιτική κυριαρχία της Κίνας. Σε όλα αυτά τα “κρίσιμα ιστορικά γεγονότα” της Ανθρωπότητας και τα “διεθνή πολεμικά μέτωπα”, ο Ernest Hemingway λειτούργησε σαν δημοσιογράφος ανταποκριτής για σημαντικές εφημερίδες της Βόρειας Αμερικής, σαν την Chicago Tribune, την Toronto Star και την New York Times, όπως και για διάσημα Αμερικανικά περιοδικά όπως τα περιοδικά Time και Collier’s!!!!!
Ο Ernest Hemingway προέρχεται από μια εύπορη Αγγλοσαξονική μεσοαστική οικογένεια και μεγάλωσε στην Αμερικανική Πολιτεία του Illinois. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και η μητέρα του δασκάλα μουσικής. Ο Ernest Hemingway ήταν ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, αλλά είχε μια μεγαλύτερη αδερφή, την Marcelline, και δύο μικρότερα αδέρφια, την αδερφή του την Ursula και τον αδερφό του τον Leicester. Από αυτά που έχω διαβάσει για την ζωή του, οι γονείς του Ernest Hemingway που “σε μεγάλο βαθμό” θεωρούσαν τον εαυτό τους κομμάτι του Αμερικανικού Κοινωνικού Κατεστημένου, είχαν σαν πρώτη προτεραιότητα στην ζωή τους την “κοινωνική εικόνα” τους, δηλαδή την κοινωνική προβολή μιας κοινωνικά “δυναμικής”, “εύπορης” και “πετυχημένης” οικογένειας!!!!

Ο Ernest Hemingway σαν ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, πήρε όλο αυτό το “υπαρξιακό βάρος” και την “οικογενειακή ευθύνη” μιας “εικονικής κοινωνικής πραγματικότητας” στις πλάτες του μια ολόκληρη ζωή. Αυτές οι “οικογενειακές αξιώσεις” του προσέφεραν τα ερεθίσματα και τις εμμονές για δημιουργία και για περιπέτεια, αλλά παράλληλα και για μια σταδιακή προσωπική εξέλιξη “υπερβολής”, “αυτοαναίρεσης” και “αυτοκαταστροφής”!!! Η “εικονική κοινωνική εικόνα” του εαυτού του δεν είχε όρια, πάντα ξέφευγε από τις “φυσικές ανθρώπινες ισορροπίες” που ορίζουν ότι είναι ένα πλάσμα “δημιουργικό” αλλά και “θνητό”, και όχι μια “αθάνατη μικρή θεότητα” του Σύμπαντος!!!!

Οι γονείς του Ernest Hemingway τον ήθελαν από μικρό “δυναμικό”, “δυνατό”, “δημιουργικό” και “πετυχημένο”, ενώ ο πατέρας του τον ήθελε “πολύ αρσενικό” και “νικηφόρο”, έναν “άριστο επιβήτορα” στα πρότυπα των πρωτόγονων Neanderthal. Αυτός είναι και ένας λόγος που ο Ernest Hemingway από νεαρή ηλικία συμμετείχε σε πολύ “ανταγωνιστικά αρσενικά αθλήματα” όπως το “boxing”, το “water polo” και το Αμερικανικό “football”, ενώ μια ολόκληρη ζωή προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο το πόσο “πραγματικά αρσενικός” ήταν, ιδιαίτερα τον εαυτό του!!! Πολλοί ιστορικοί αναλυτές της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσης του Ernest Hemingway καταλήγουν ότι αυτή ήταν και η βασική αιτία της διάθεσής του για αυτοκαταστροφή και για αυτοαναίρεση, γιατί ποτέ δεν πίστεψε ότι ήταν “αρκετά αρσενικός”. Το τι ακριβώς σημαίνει “αρκετά αρσενικός” μόνο ο Θεός και η Φύση το γνωρίζουν, αν το γνωρίζουν, σίγουρα όμως όχι όλοι Εμείς οι απλοί Θνητοί!!!

Ο Ernest Hemingway, ταλαντούχος συγγραφέας και πετυχημένος δημοσιογράφος, προερχόμενος από μια εύπορη μεσοαστική Αγγλοσαξονική οικογένεια των Βορειοανατολικών Πολιτειών της Αμερικής, “τα ήθελε όλα” στην ζωή- να είναι στην “κορυφή” και “πρώτος”, αλλά με τους δικούς του όρους και όχι με τους κανόνες των “φυσικών ισορροπιών” της ανθρώπινης θνητής ύπαρξής του. Επεδίωκε “συστηματικά” και “σταθερά” να “εξουσιάζει” τα πάντα και τους πάντες, ακόμη και την ίδια την Φύση, σαν “φανατικός κυνηγός” άγριων ζώων, ιδιαίτερα στην Αφρική(ελέφαντες, λιοντάρια, άγρια βουβάλια, ζαρκάδια) αλλά και σαν λάτρης ταυρομαχιών!!! Αναζητούσε την “κοινωνική φήμη”, τα “χρήματα” και τα “υλικά αγαθά”, αποκτώντας διάφορες κατοικίες στην Βόρειο Αμερική και στην Κούβα λόγω της επαγγελματικά πετυχημένης καριέρας του σαν συγγραφέας και δημοσιογράφος. Πιο σημαντικά όμως “υπαρξιακά”, ήταν ότι ο ίδιος είχε την προσωπική “αρρωστημένη εμμονή” να βάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε πολύ “ριψοκίνδυνες καταστάσεις”!!!

Στα νεανικά του χρόνια, ο Ernest Hemingway συμμετείχε το 1918 στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο(1914-1918) σαν εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού στο Ιταλικό Μέτωπο όπου και πληγώθηκε βαριά από έκρηξη Γερμανικής οβίδας, παραμένοντας για 6 μήνες σε στρατιωτικό νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Αργότερα, βρέθηκε στον Εμφύλιο Πόλεμο της Ισπανίας στα τέλη της δεκαετίας το 1930, σαν ανταποκριτής δημοσιογράφος για διάφορα Αμερικανικά έντυπα αλλά και σαν αγωνιζόμενος υποστηρικτής των Ισπανικών Δημοκρατικών και Αριστερών πολιτικών δυνάμεων που τελικά ηττήθηκαν από τους Ισπανούς Ακροδεξιούς με την άμεση στρατιωτική υποστήριξη της Ναζιστικής Γερμανίας και της Φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο(1939-1945) ήταν και πάλι παρών σαν δημοσιογράφος ανταποκριτής για διάφορες Αμερικανικές εφημερίδες, πρώτα στην ναυτική απόβαση των Δυτικών Δυνάμεων στην Γαλλία το Ιούνιο του 1944 και στην είσοδο των απελευθερωτικών Αμερικανικών Στρατιωτικών Δυνάμεων στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1944!!!!

Ο Ernest Hemingway με “επιμονή” και “σταθερά” πάντα αναζητούσε τα “υπαρξιακά άκρα”, προκαλώντας “έντονα” και με πολύ “έπαρση” τις πραγματικές ισορροπίες της Ζωής και της Φύσης, προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό του ότι είναι τελικά ένας πραγματικά “δυνατός αρσενικός”(ότι και αν σημαίνει αυτό) ή ένας “μικρός θεός”!!!(ότι και αν σημαίνει αυτό). Αυτές ήταν και οι “κρίσιμες υπαρξιακές αιτίες” που ο ίδιος παντρεύτηκε 4 φορές στην ζωή του, γιατί ήθελε να το παίζει “σκληρός” και “κτητικός” με τις γυναίκες, όπως ήταν και οι ίδιοι λόγοι που λάτρευε τις “ταυρομαχίες” και το “ποτό”, και τελικά ισχύει το “κρίσιμο υπαρξιακό δεδομένο” ότι ο ίδιος ποτέ δεν συμφιλιώθηκε πραγματικά με τον εαυτό του και με την “περιορισμένη ανθρώπινη φύση” του, με απλότητα, με ταπεινότητα και με ψυχική γενναιοδωρία!!!

Το 1928, ο πατέρας του Ernest Hemingway, πετυχημένος γιατρός, αυτοκτόνησε(ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα) λόγω των χρεών του από κακές επενδύσεις που είχε κάνει στο παρελθόν. Ο Ernest Hemingway είχε αναφέρει τότε, ότι ‘οι πιθανότητες είναι ότι και εγώ θα φύγω από την ζωή με τον ίδιο τρόπο!!!’. Όλη αυτή η “προσωπική φιλοδοξία”, όλη αυτή η “αρσενική έπαρση” και όλη αυτή η “συνεχής κινητικότητα” σε όλα τα μέτωπα του βίου του, από τις πολλαπλές σχέσεις του με γυναίκες που ποτέ δεν αγάπησε “ισότιμα”, μέχρι τα συνεχή ταξίδια του σε όλα τα μέρη της γης, όπως και επίσης και με την “ψυχασθενική εμμονή” του να αντιτάσσεται στις “φυσιολογικές” και “φυσικές” του ισορροπίες σαν ένα “θνητό ανθρώπινο όν”, δείχνουν ένα άτομο που από την νεανική του ηλικία έπασχε από “μανιοκατάθλιψη” ή με “διπολισμό” όπως αποκαλείτε σήμερα στην Σύγχρονη Ψυχιατρική!!!

Κάποια στιγμή, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Hemingway γιατί όλη αυτή η μανία να πηγαίνει για κυνήγι σε σαφάρι στην Αφρική και να σκοτώνει μεγάλα άγρια θηράματα;;;; Ο Ernest Hemingway του απάντησε ευθέως και του είπε ότι ‘αν δεν σκότωνα αυτά τα Δυνατά Ζώα της Φύσης, θα έστρεφα το κυνηγητικό μου όπλο στον ίδιο μου τον εαυτό’!!!. Αυτό ακριβώς και έπραξε, αυτοκτονώντας τον Απρίλιο του 1961 με το κυνηγητικό του όπλο!!! Ο Hemingway ήταν τότε μόλις 61 χρονών, αν και έμοιαζε με ένα γερασμένο εβδομηντάρη!!! Πλέον, δεν άντεχε την “οικουμενική τάξη πραγμάτων” που καθόριζε ότι ο ίδιος δεν αποτελεί παρά μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της Φύσης και ότι δεν είναι αυτός που τελικά μπορεί να ελέγχει “απόλυτα” την ροή της Ζωής, ούτε ακόμη και κάτω από την προστασία του “οικονομικά ισχυρού” και “πολιτισμικά εξελιγμένου” Αμερικανικού Κοινωνικού Κατεστημένου!!!!

Σαν επίλογο για όλη αυτή την “σκοτεινή υπαρξιακή υπόθεση” που είναι ο βίος του Μεγάλου Αμερικανού Συγγραφέα, του Ernest Hemingway, όπως και του Δυτικού Πολιτισμού που σήμερα βρίσκεται σε “απόλυτη παρακμή”, θα αναφέρω μόνο κάποια “κρίσιμα βιογραφικά στοιχεία” που αφορούν εκείνο και την οικογένειά του ή το σόι του. Ο πατέρας του Ernest Hemingway αυτοκτόνησε το 1928 και ο Ernest Hemingway το 1961. Αργότερα, αυτοκτόνησαν η μικρή του αδερφή η Ursula και ο μικρός του αδερφός ο Leicester!!! Στην συνέχεια, και πολύ αργότερα, αυτοκτόνησε η εγγονή του Ernest Hemingway, η “παγκοσμίως διάσημη” Margau Hemingway (μοντέλο, ηθοποιός) στην California το 1996. Αποτελούν αυτά τυχαία γεγονότα στην ίδια οικογένεια;;;; Δεν το νομίζω!!!!

Β. Η επιστολή στον “πρώην” αδερφικό μου φίλο των 40 χρόνων και βάλε. Να τον χαιρόμαστε όλοι!!! (Φυσικά έχω αλλάξει όλα τα ονόματα)

Θωμά,

Είναι το τελευταίο κείμενο που σου στέλνω, και δεν θέλω πλέον ούτε να σε ακούσω ούτε να σε δω!!!!

Έβαλα τα 1,500 ευρώ που σου χρώσταγα στον τραπεζικό σου λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα!!!!

Το Κοινωνικό σου Τσίρκο και το “ανισόρροπο” θέατρό σου τέλειωσαν για μένα οριστικά, σε άλλους αυτές “οι τρελές μαλακίες”!!!!

Τελικά, έχεις εξελιχθεί σε ένα “σκοτεινό τέρας” όπως η μικρή μου αδερφή η Άννα, μετά από πολλά χρόνια θέσεων εξουσίας και οικονομικής ισχύς. Εσύ και η Άννα έχετε διαλυθεί ψυχικά, ψυχολογικά και σωματικά, και όμως συνεχίζετε να το παίζετε μάγκες και Δερβέναγες, μικροί θεοί!!! Τι ντροπή για σας, αλλά όμως έχετε “χάσει τον μπούσουλα” γιατί σχετικά με μένα, κάνετε κακό σε έναν άνθρωπο που σας έχει κάνει καλό μια ολόκληρη ζωή και σας έχει δείξει πολύ αγάπη!!! Το πρόβλημα είναι δικό σας και όχι δικό μου, και εγώ δεν μπορώ και δεν θέλω πια να σας βοηθήσω!!! Και εσύ Θωμά όπως και η Άννα έχετε εξελιχθεί σε “διπολικά σκοτεινά ανθρώπινα όντα” που χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια, δηλαδή ψυχανάλυση, για να διώξετε την μαυρίλα που κουβαλάτε στο υποσυνείδητό σας!!!!

Δεν το περίμενα να είσαι τόσο φασίστας, τόσο ανήθικος και τόσο δεσποτικός, τόσο θεατρίνος και τόσο κουτοπόνηρος, ένας τυπικός Έλληνας Δερβέναγας(όπως ο μορφωμένος γαμπρός σου) που χρησιμοποιεί τις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης των άλλων και την ανέχειά τους για να τους “εξουσιάζει” και για να τους “γαμάει”!!! Τι ντροπή!!! Πραγματικά ντρέπομαι για σένα, γιατί σε θυμάμαι σαν ένα αριστερό, δημοκρατικό και ψυχικά γενναιόδωρο νέο!!! Πώς κατάντησες έτσι;;;; Ψυχικά κακομοίρης και υπαρξιακά κουτός. Αντί να ασχολείσαι με τάφους και μνημεία των δικών σου, είναι καιρός να ασχοληθείς με την ψυχή σου και με τις σκέψεις σου!!!

Ήθελες να παίξεις κουτά και ανισόρροπα παιχνίδια με μένα(ανθρώπινη τρέλα) μετά από 40 χρόνια φιλίας. Για πιο λόγο Μαλάκα;;;; Σου έχω κάνει ποτέ κακό ή έχω κάνει ποτέ κακό σε κάποιο άτομο που γνωρίζεις ή αγαπάς;;;; Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι εσύ ποτέ δεν είχες την τόλμη και το σθένος να αγαπήσεις πραγματικά και ελεύθερα(εκτός δεδομένων κοινωνικών προδιαγραφών) κάποιο άτομο, γιατί γνώριζες πολύ καλά ότι η πραγματική αγάπη αλλάζει τα καθημερινά στατικά κοινωνικά δεδομένα και τις καθημερινές εικονικές κοινωνικές άμυνες!!! Δεν σε συνέφερε, γιατί οι “υπαρξιακές προτεραιότητές” σου ήταν τελικά το τομάρι σου και έπρεπε να τα είχες καλά με το “σάπιο” και “ανήθικο” Κοινωνικό Κατεστημένο, είτε Ελληνικό είτε Ξένο!!! Γι’ αυτό και εγώ μπήκα στην ζωή της Κατερίνας της αδερφή σου, και την έβγαλα από την Ελληνική Οικογενειακή Μαυρίλα και Ανηθικότητα, και έτσι εκείνη και τα παιδιά της έζησαν μαζί μου κάποια χρόνια προσωπικής ελευθερίας, αγάπης, ευτυχίας και ψυχικής γαλήνης!!! Εσύ έχεις ζήσει τέτοιες στιγμές;;;;

Η Αθηνά και η Δήμητρα η κόρη της, για την αγάπη τους προς την Κατερίνα την αδελφή σου(εις μνήμην της) και για την κόρη της την Αντιγόνη, σας έστειλαν προσκλητήρια του γάμου της Δήμητρας(στο εξωτερικό προσωπικά με Courier) , και εσείς σαν “ασεβή κοινωνικά άτομα” δεν κάνατε καμία κίνηση για να τους ευχαριστήσετε!!!! Τι ντροπή “εκ μέρους σας”!!!!

Πάντως εγώ, όπως έβγαλα την Κατερίνα την αδελφή σου και τα παιδιά της από την μαυρίλα και την ψυχική καταπίεση ενός “πρόστυχου” Ελληνικού Οικογενειακού Περιβάλλοντος, έτσι θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να βοηθήσω τον ανιψιό σου τον Αλέξανδρο να απελευθερωθεί από την “ιερή Ελληνική οικογένειά” του, τον “ιερό παπά” του και τον “ιερό θείο” του( δηλαδή εσένα), που όλοι τον θέλουν ανίκανο, παθητικό, υποτελή και φοβισμένο!!! Πόσο ντρέπομαι για την φυλή μου, γι’ αυτό και γράφω στην ιστοσελίδα μου για τα χάλια μας!!!! Το ξέρω ότι ο Αλέξανδρος με αγαπάει και με εμπιστεύεται, μου το έχει πει στο τηλέφωνο και μου έστειλε μήνυμα τον Απρίλιο στο e-mail μου. Τον λατρεύω γιατί βρίσκεται σε αδιέξοδο και όλοι τον χρησιμοποιούν για δική τους πάρτι!!!!

Εγώ δεν διαθέτω ισχυρά κοινωνικά μέσα σαν και εσένα, απλά γιατί δεν έχω πουλήσει την ψυχή μου στον Διάβολο ή σε Μασονικές Στοές, αλλά διαθέτω πολύ πιο ισχυρά μεταφυσικά μέσα. Όσα άτομα έχω πραγματικά αγαπήσει και με αδίκησαν, πάθανε μεγάλη ζημιά, πολλά από αυτά τα γνωρίζεις ή τα γνώρισες προσωπικά στο παρελθών σου!!! Ένα χρόνο πριν καεί και πεθάνει η μάνα μου, της είχα επισημάνει το γεγονός ότι είχε ένα γιο “φωτεινό”, που από την φύση του “αγαπούσε” και “βοηθούσε” ελεύθερα και πάντα με ένα χαμόγελο, και όμως εκείνη και ο πατέρας μου από τα παιδικά μου χρόνια δεν με άντεχαν γιατί ήμουν αληθινός και αυθεντικός, και έτσι μου έβαζαν “στημένα εμπόδια” όπως οι αδερφές μου σήμερα , αλλά όπως και εσύ!!!! Της είπα ότι αν εκείνη και ο πατέρας μου δεν μου ζητήσουν συγνώμη για όλα αυτά που μου προκάλεσαν μεγαλώνοντας, θα είχαν και οι δύο άσχημο τέλος. Αυτά που είχα επισημάνει στην μάνα μου επαληθεύτηκαν στο τέλος, και τώρα δικαίως ήρθε και η σειρά σου!!!!
‘Θέλεις να είσαι Κοινωνικά Ισχυρός και με τους Κοινωνικά Ισχυρούς;;;; Τότε θα πρέπει να πουλήσεις την Ψυχή σου στον Διάβολο!!!'(Αύγ. 2014)

Ο Ernest Hemingway (1899-1961)

hemingway

Σε αυτή την φωτογραφία ο Hemingway είναι 60 χρονών!!!

 

Θέμα μουσικής του Αμερικανικού κινηματογραφικού έργου “Delivrance” του 1972.