Προσωπικά σχόλια και Προσωπικές εντυπώσεις (Δ)

(Τα  ακόλουθα είναι προσωπικά σχόλια για κοινωνικά θέματα, για επίκαιρα γεγονότα, για έννοιες και για  προσωπικές εντυπώσεις σχετικά με άτομα και την καθημερινή ζωή)

Η  Καλύτερη   Είδηση   είναι  Καμία  Είδηση

α)  Ένα γράμμα στους  Εκδότες του  Βρετανικού  Περιοδικού ‘’The  New  Statesman’’

Ιούλιος 2021,

Κύριοι Εκδότες,

Αυτό είναι το δεύτερο γράμμα που γράφω στο περιοδικό σας, το πρώτο σας το έστειλα  τον  Αύγουστο του  2020, που θα συμπεριλάβω μέρος του κειμένου για να σας  υπενθυμίσω το περιεχόμενό του.

Το πρώτο γράμμα αφορούσε τα τελευταία γεγονότα με το θέμα της  Meghan Merkle  και του Πρίγκηπα  Harry  το οποίο και το ανέβασα στην ιστοσελίδα μου(meta-morphosis.gr), γνωρίζοντας  πως από την πλευρά σας δεν θα υπήρχε καμία αναφορά στο τμήμα του περιοδικού που καταγράφονται σχόλια των αναγνωστών σας.

Το λυπηρό σχετικά με την εκδοτική ακεραιότητα του περιοδικού σας όπως και με τον επαγγελματισμό του , είναι το γεγονός ότι δεν μου στείλατε μια τυπική επισήμανση παραλαβής , αν και σας είχα πληροφορήσει ότι διαθέτω  την δική μου ιστοσελίδα  εδώ και 15  χρόνια, γράφοντας άρθρα στ’ Αγγλικά και στα  Ελληνικά.

Θα  ξανακαταγράψω μέρος  του γράμματος που σας  έστειλα τον  Αύγουστο του  2020, που  παρέχει στους  αναγνώστες μου την ευκαιρία όχι μόνο να κατανοήσουν τις παρατηρήσεις μου αλλά και ν’ αξιολογήσουν το κύρος σας σαν ένα  προοδευτικό περιοδικό της  Δύσης.

Μέρος  το γράμματος είναι το εξής:

2  Αυγούστου, 2020

Αγαπητοί εκδότες,

Πολύ σπάνια γράφω γράμματα σε εφημερίδες, περιοδικά ή  τηλεοπτικά κανάλια,αλλά απ’ό,τι θυμάμαι, κάποτε το είχα κάνει για την στρατιωτική επέμβαση των  Αμερικανών στο  Ιράκ το 2003, όταν μισό εκατομμύριο Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν, όπως και χιλιάδες Αμερικανοί και Ιρακινοί στρατιώτες.

Γράφω αυτό το γράμμα για να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με την ‘’σκοτεινή υπόθεση’’ για τις τελευταίες εξελίξεις της  Meghan Markle  και του  Πρίγκιπα Harry. Πρώτα απ’όλα γιατί με πάει πίσω στον χρόνο στον τραγικό και αμφιλεγόμενο θάνατο της  Πριγκίπισσας Dianna, όπως και για το γεγονός  ότι νιώθω μεγάλη απέχθεια για την άρχουσα τάξη  που ελέγχει τις τύχες μας και δηλητηριάζει τις  ζωές μας για τα προσωπικά της συμφέροντα, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά.

Τώρα επιστρέφοντας στο Βρετανικό πολιτικό θέμα της  Meghan Markle και του  Πρίγκηπα  Harry, αναφορικά με την απόφαση τους ν’ απομακρυνθούν από την ‘’σφιχτή θανατηφόρα αγκαλιά’’ της  Βασίλισσας Ελισάβετ και της αυλής της  των αριστοκρατών, τραπεζιτών και διεθνών εμπόρων, έχω τα  εξής να εκφράσω:

Ο  Πρίγκιπας  Harry  έχει  επιλέξει να σπάσει τους περισσότερους  δεσμούς του με την  Βρετανική Βασιλική Οικογένεια  και ειδικά με την  Βασίλισσα  Ελισάβετ, την γιαγιά του, γιατί βαθιά στην ψυχή του γνωρίζει πολύ καλά  πως όλοι αυτοί προσωποποιούν τους  πρωταγωνιστές στον  θάνατο της  μητέρας του, την  Πριγκίπισσα  Dianna άμεσα ή έμμεσα.

Ο  Πρίγκιπας  Harry  δεν είναι  κουτό άτομο και καραγκιόζης όπως ο μεγαλύτερος αδερφό του , ο Πρίγκιπας  William. Ο  Harry  γνωρίζει  πολύ καλά πως  η μητέρα του, ήταν ένα υπέροχο άτομο και μια καλή μητέρα, που επέλεξε την ελευθερία της , αντί για ένα αργό θάνατο μέσα στα’’τυραννικά δεσμά’’ της   Βασιλικής  Οικογένειας των Windsor. Γνωρίζει απόλυτα ποιοι  είναι οι πραγματικοί ένοχοι για τον θάνατο της  μητέρας του, και εγώ ελπίζω ο ίδιος ν’αποκαλύψει την απόλυτη αλήθεια με λεπτομέρεια, πριν τον  εξουδετερώσει η Ισχυρή Βασιλική Στοά.

Όλα τα μέλη της  Βρετανικής Βασιλικής  Οικογένειας, ειδικά ο  Πρίγκιπας  Κάρλος, πατέρας του  Πρίγκιπα  Harry  και  σύζυγος της Πριγκίπισσας  Dianna, στηρίζουν πως αυτό που  συνέβηκε με την μητέρα του ήταν ένα ‘’απλό ατύχημα’’. Ακόμη και  ο μεγάλος γιός της  Dianna, ο  Πρίγκιπας  William, είναι  απόλυτα πρόθυμος  ‘’να παίξει το παιχνίδι’’, θυσιάζοντας την μνήμη της μητέρας του για χάρη της  κοινωνικής του θέση, των περιουσιακών στοιχείων του και της ‘’φαντασμαγορικής  πριγκιπικής ζωής’’ του. Αγνοεί παντελώς την σκοτεινή και τερατώδη  πραγματικότητα  μιας  Βασιλικής Συνωμοσίας  κατά της  ίδιας του της μητέρας.

Σχεδόν όλος ο κόσμος  γνωρίζει την αλήθεια αν και δεν έχει λάβει πολύ  δημοσιότητα, εφόσον η  Βρετανική Βασιλική Οικογένεια ως  ισχυρό διεθνές κέντρο εξουσίας, διαθέτει τα μέσα να ελέγχει μεγάλο μέρος των διεθνών μέσων ενημέρωσης και το κείμενο(narrative) που μεταδίδεται παγκοσμίως σχετικά με το ‘’θανατηφόρο ατύχημα ‘’ της  Πριγκίπισσας  Dianna.

…. θα  κάνω λοιπόν την πρόβλεψη και θα πω ότι η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια τελικά θα εξουδετερώσει τον Πρίγκιπα Harry  και την Meghan Markle με κάποιο τρόπο ή τρόπους , όπως ακριβώς το έκαναν με την Πριγκίπισσα  Dianna μετά τον χωρισμό της  από τον  Πρίγκιπα  Κάρλο, γιο της  Βασίλισσας  Ελισάβετ.

 

Φιλικά,

Γιώργιος Αλέξανδρος Ταλλιαδώρος

 

Γνώριζα πως το πρώτο γράμμα μου δεν θ’ αναφερόταν στην ‘’φυλλάδα’’ σας, διότι σ’ αυτό έχει εξελιχθεί το περιοδικό σας. Οι διατυπώσεις μου στο πρώτο γράμμα ήταν πολύ καυστικές όσον αφορά της ‘’υπέροχη’’  Βασιλική σας Οικογένεια και την ηθική της, και η οποία σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτείται από  τους Βρετανούς πολίτες που θα πρέπει να είναι ‘’αδαείς’’ και ‘’απολιτικοποίητοι’’.

Οι επισημάνσεις μου σχετικά με το κοινωνικό κύρος της  Βασιλικής Οικογένειας  θα έπρεπε να ήταν  ευπρόσδεκτες και  πολύτιμες από τους αναγνώστες σας, λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή σας πολιτική  ιδεολογία, που  υπήρξε όχι μόνο αριστερή, αλλά και ριζοσπαστική και αντι-καθεστωτική. Έτσι το θυμάμαι το περιοδικό σας όταν σπούδαζα στις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Εγώ πιστεύω πως με την  παρακμή του χρόνου και μια στάση πολιτικού οπορτουνισμού, ταυτιστήκατε με το κοινωνικό κατεστημένο, όπως πολλά αριστερά έντυπα στην Δυτική Ευρώπη και στην Βόρειο Αμερική. Ο διάσημος δραματουργός Bernard Shaw, ένας  από τους ιδρυτές του περιοδικού σας  και ένας  Σοσιαλιστής, θα πρέπει ‘’να γυρνάει στον τάφο’’ του, διαπιστώνοντας την ιδεολογική σας διαστροφή και τους πολιτικούς σας συμβιβασμούς όπως και αυτών του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας. Τι απαξίωση προς τους πολιτικούς αγώνες των αριστερών κινημάτων της  Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία 150 χρόνια.

Απ’ ό,τι φαίνεται , ζούμε σε διαφορετικούς καιρούς, σε ‘’σκοτεινούς καιρούς’’, όπως τα κοινωνικά κινήματα αντι-κουλτούρας (anti-culture), οι χρηματικές επιχορηγήσεις από μη-κυβερνητικούς οργανισμούς και από τον  George Soros, προπύργια της  Παγκοσμιοποίησης, που είναι πιο κρίσιμα από τα σοσιαλιστικά ιδανικά για αλήθεια, κοινωνική δικαιοσύνη και πνευματική ακεραιότητα.

Το γεγονός ότι ασχολήθηκα με τις σχέσεις  μεταξύ της  Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και του  Πρίγκιπα Harry και της  Meghan Markle,  αποδείχτηκε σωστό λαμβάνοντας υπόψη  αυτά που έχουν προκύψει στην επικαιρότητα από τότε.

Όλοι  είχαν προβλέψει πως ο  Πρίγκιπας  Harry  θα παρέμενε στην Βρετανία μετά την κηδεία του παππού του , του Πρίγκιπα Φίλιππα, αλλά πέσαν έξω, συμπεριλαμβάνοντας και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και τα έντυπα, βάζοντάς του πολιτικές πιέσεις. Πιστεύω ότι η αριστερή Βρετανική εφημερίδα   ‘Guardian’ ήταν η χειρότερη , έχοντας εξελιχθεί  σ’ένα έντυπο που στηρίζει το κατεστημένο και είναι πολιτικά αντιδραστική.

Ο  Πρίγκιπας  Harry  αναχώρησε από την Βρετανία  2  μέρες μετά την κηδεία , φυσικά δικαιολογημένα , θέλοντας να δραπετεύσει από τους θήτες του θανάτου της μητέρας του και από μια χώρα που εμφανίζεται φιλελεύθερη αλλά που είναι πιο συντηρητική  και από την εποχή που η  Thatcher ήταν Πρωθυπουργός της χώρας.

Το Εργατικό Κόμμα της  Βρετανίας για μένα είναι το σημείο αναφοράς  όσον αφορά την κατεύθυνση της  πολιτικής στην  Μεγάλη Βρετανία στα πλαίσια των προοδευτικών και δημοκρατικών ιδανικών. Το Εργατικό Κόμμα δεν στήριξε  το  Brexit, όταν η πλειοψηφία των  Βρετανών πολιτών ψήφισε στο δημοψήφισμα  του 2019 η  Βρετανία  ν’ αποχωρήσει από την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, το  Εργατικό Κόμμα και το  Αριστερό Πολιτικό Κατεστημένο της χώρας , προωθούν την Παγκοσμιοποίηση , την αντι-κουλτούρα( anti-culture)  και  ένα ‘’συνεργιακό ολοκληρωτικό’’ πολιτικό σύστημα.

Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας και στον σκοταδισμό και την διαφθορά  που υπάρχει σε μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνοντας εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία.

Ταύτισαν την Βασιλική Οικογένεια με θύματα της ‘’σκληρής’’ και  ‘’προδοτικής’’ στάσης του  Πρίγκιπα Harry  και της Meghan Markle, ενώ παράλληλα τους  πρόβαλαν σαν προσωπικότητες  που πάσχουν από ‘’ψυχολογική διαταραχή’’ και  ‘’ εγωκεντρική συμπεριφορά’’. Μιλάμε σοβαρά ;; Ας  παρατηρήσουμε πως  αυτά τα μέσα παρουσιάζουν την Βασιλική Οικογένεια στο κοινό , σαν ‘’υπέροχα ιερά σύμβολα’’, ενώ ξεχνάνε τις πολύ στενές σχέσεις του Πρίγκιπα Andrew, γιό της Βασίλισσας, με τον Αμερικανό Epstein, σωματέμπορο ανηλίκων κοριτσιών.

Με την συνέντευξη της  Oprah Winfrey  του ζευγαριού στις αρχές του χρόνου, υπήρξε μεγάλη διαστρέβλωση  όσον αφορά τις προσωπικότητες και τους χαρακτήρες του ζευγαριού από σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης, ειδικά στην  Βόρειο Αμερική και Ευρώπη. Όλοι τους  εστίασαν την προσοχή τους  στην συμπεριφορά τους απέναντι στην  Βασιλική Οικογένεια  δίχως να  τοποθετήσουν την κριτική τους μέσα στα πλαίσια των ιστορικών γεγονότων που έχουν άμεση σχέση με τον  Πρίγκιπα Harry, την μητέρα του  Dianna και τον πατέρα του, Πρίγκιπα Κάρλο.

Τα ιστορικά δεδομένα αναδεικνύουν την ‘’απάνθρωπη συμπεριφορά’’ της  Βασιλικής Οικογένειας απέναντι στην Πριγκίπισσα Dianna , όταν αυτή αποκάλυψε τα δεινά που είχε περάσει με τον σύζυγό της  , τον  Πρίγκιπα Κάρλο, σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC  τον Νοέμβριο του 1995. Η  Πριγκίπισσα Dianna χώρισε από τον Κάρλο το 1992, και πήρε διαζύγιο το 1996.

Σ’αυτή την συνέντευξη η   Dianna  κατηγόρησε τον  Κάρλο πως ήταν  σαδιστής, αγνοώντας τελείως την ίδια, ενώ περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του με την  Camilla , η μόνιμη ερωτική του σχέση από παλιά και μεγαλύτερή του σε ηλικία.

Η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια ποτέ δεν στήριξε την  Dianna σχετικά με την ταραγμένη σχέση της με τον  Κάρλο, αν και η ίδια βίωνε περιόδους βαθιάς κατάθλιψης, σε βαθμό να θέλει ν’αυτοκτονήσει όπως  έκανε γνωστό στην συνέντευξή της στο  BBC.

Πολλά βιβλία και άρθρα έχουν γραφτεί , τα περισσότερα προσπαθώντας να διαλευκάνουν τις  βασικές αιτίες  ενός ‘’στημένου ‘’ αυτοκινητικού ατυχήματος που σκότωσε την  Dianna  στις 31  Αυγούστου του 1997, κοντά στο  Ξενοδοχείο Ritz  στο  Παρίσι.

Αρκετοί έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η αιτία δεν ήταν το γεγονός  πως θα έπαιρνε διαζύγιο από τον Κάρλο ή ότι είχε εκφράσει δημοσίως την ‘’ανήθικη συμπεριφορά’’ της  Βασιλικής  Οικογένειας απέναντί της,  αλλά διότι είχε ερωτική σχέση με τον Dodi el-Fayed , Αιγύπτιο Μουσουλμάνο, γιο του δισεκατομμυριούχου Mohamed el-Fayed, ιδιοκτήτη του μεγαλοκαταστήματος Harrods  στο Λονδίνο και του Ξενοδοχείου Ritz  στο  Παρίσι.

Η  ‘’ρατσιστική’’ Βρετανική Βασιλική Οικογένεια δεν μπορούσε να δεχτεί μια στενή και μόνιμη σχέση της  Dianna   με τον Dodi-el  Fayed, ένα  Αιγύπτιο Μουσουλμάνο, κάνοντας διακοπές μαζί του και με τα δύο παιδιά της. Ο  Dodi  ήταν 42  χρονών όταν σκοτώθηκε στο αυτοκινητικό δυστύχημα με την Dianna, ενώ παράλληλα υπήρχαν υπόνοιες  ότι η  Dianna  ήταν έγκυος με το παιδί του.

Αυτό σήμαινε ότι οι γιοί της  Dianna, ο Πρίγκηπας  William και ο Πρίγκηπας  Harry, θ’αποκτούσαν ένα αδελφάκι που θα ήταν  Αιγύπτιος Μουσουλμάνος, και θα έμπαινε στο ‘’κονκλάβιο’’ της  Βασιλικής Οικογένειας. Αυτό θα ήταν ‘’ανάθεμα’’ και ‘’ιεροσυλία’’ για την Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, αν και το όλο ιστορικό της είναι γεμάτο με αιμοφιλικές σχέσεις, με ενδοοικογενειακά εγκλήματα και ενδοοικογενειακές εκτελέσεις, όπως και πολλά ‘’νόθα’’ Βασιλικά τέκνα ή Βασιλικά μπασταρδάκια’

Ο Dodi el-Fayed  σκοτώθηκε με την  Πριγκίπισσα Dianna σ’ένα αυτοκινητικό ατύχημα κοντά στο Ξενοδοχείο Ritz  στο  Παρίσι με ιδιοκτήτη τον πατέρα του Mohamed el-Fayed  , στις 31  Αυγούστου 1997.

Κάποιες από τις αιτίες του δυστυχήματος ήταν  ότι  το τελευταίο ποτό του προσωπικού οδηγού του  Dodi  είχε νοθευτεί με ναρκωτικό, ενώ συγκεκριμένα ‘’paparazzi’’ που ακολουθούσαν το ζευγάρι μπήκαν μπροστά από το αυτοκίνητο για να πάρουν φωτογραφίες μέσα σ’ένα στενό τούνελ αφού ήταν βράδυ, τυφλώνοντας το οδηγό με τις λάμψεις των φακών τους. Όλο αυτό το τραγικό γεγονός ήταν τυχαίο;;; Εσύ διαλέγεις!!!

 

β)  Ψευδείς  Ειδήσεις  ή  Προπαγάνδα

Προτού γράψω το κείμενο αυτού του άρθρου, θα καταγράψω τις  έννοιες τεσσάρων λέξεων που πιστεύω  πως σχετίζονται με το θέμα μας. Τις  έννοιες τις εντόπισα  στην αγγλική ιστοσελίδα www.dictionary.com  τις οποίες και τις μετάφρασα στα ελληνικά.

1—-  ψευδείς (fake)-  αυτό που εμφανίζεται διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι

2—-  ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα(totalitarian political system) –  αυτό που εξασκεί απόλυτο έλεγχο πάνω στις ελευθερίες, στην βούληση και στην σκέψη των άλλων, αυταρχικό

3—-  φασιστικό πολιτικό σύστημα(fascist political system)- κυβερνητικό πολιτικό σχήμα που το ηγείται δικτάτορας, και που καταστέλλει με βίαιο τρόπο την όποια αντιπαράθεση και κριτική, ελέγχοντας την βιομηχανία, το εμπόριο, κλπ.

4—- προπαγάνδα(propaganda)- πληροφορίες, ιδέες και υπονοούμενα που διανέμονται  σκόπιμα σε μεγάλη κλίμακα, με σκοπό να ενισχυθεί ή να υπονομευτεί ένα άτομο, μια ομάδα, ένα κίνημα, ένας θεσμός, ένα έθνος, κλπ.

Είμαι 71  χρονών και παρακολουθώ τις ειδήσεις  από τα νεανικά μου χρόνια στον Καναδά, ξεκινώντας από την δεκαετία του 1960.

Αρχικά ενδιαφέρθηκα για τις ειδήσεις με την δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου John F. Kennedy  το 1963, και μετά με τον εξαήμερο πόλεμο στην Μέση Ανατολή το 1967, μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, Ιορδανίας και Συρίας.Το ενδιαφέρον μου γι’αυτό τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή ήταν φυσιολογικό και αυθόρμητο, την στιγμή που έχω γεννηθεί στην  Αίγυπτο και έζησα τα παιδικά μου χρόνια σ’αυτή την χώρα.

Το να παρακολουθώ τις ειδήσεις από την τηλεόραση έγινε ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μου ζωής, όπως και για τους περισσότερους Βόρειο Αμερικανούς λόγω του πολέμου του Βιετνάμ που ξεκίνησε το 1961 όταν Αμερικανικά στρατεύματα στάλθηκαν στο Νότιο Βιετνάμ για προστατέψουν την εδαφική του ακεραιότητα από τις στρατιωτικές εισβολές του Βόρειο Βιετνάμ. Αυτός ο πόλεμος τερμάτισε το 1975, όταν μια τελική συμφωνία ειρήνης υπεγράφη από τους Αμερικανούς, τους Βόρειο Βιετναμέζους, τους Νότιους Βιετναμέζους και τους Βιετκόνγκ.

Ήταν μια εποχή κοινωνικών κινημάτων παγκοσμίως κατά του πολέμου και της αποικιοκρατίας, της εμφάνισης της ‘’γενιάς των λουλουδιών’’, του κινήματος των hippie, της μουσικής των Beatles, της χρήσης παραισθησιογόνων ναρκωτικών σε μεγάλη κλίμακα από τους νέους , όπως επίσης και της έναρξης αντικαθεστωτικών κινημάτων σε όλο τον Δυτικό κόσμο.

Τα  ειδησεογραφεία  της  Δύσης και οι δημοσιογράφοι τους, λειτουργούσαν σε μεγάλο βαθμό αντικειμενικά , ενώ καμία πολιτική ιδεολογία δεν κυριαρχούσε διότι στην κοινωνία επικρατούσαν διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις που ήταν δημοφιλείς και ισχυρές, ειδικά στον ακαδημαϊκό χώρο. Αυτό που προσπαθώ να εκφράσω είναι ότι στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, τα διάφορα ειδησεογραφεία στον Δυτικό κόσμο αντανακλούσαν αυτές τις διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις , γεγονός που εμπόδιζε τα άτομα στην εξουσία να καθορίζουν τις ειδήσεις και τις πληροφορίες  που μεταδίνονταν στο πλατύ κοινό.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά την άνοδο της  Παγκοσμιοποίησης με την εκλογή του Bill Clinton στην Προεδρία  της Αμερικής το 1992, οι διεθνικές εταιρίες,οι διεθνικοί οργανισμοί και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα έχουν σταδιακά πετύχει να προσδιορίζουν  αυτά που μεταδίδονται σε τηλεοπτικά κανάλια, σ’εφημερίδες, σε περιοδικά, ακόμη και σε βιβλία , έτσι ώστε να εγκατασταθεί και να θεμελιωθεί μια Παγκοσμιοποιημένη Διεθνή Κοινότητα που θα εξυπηρετεί τα διεθνή ηγεμονικά συμφέροντα των ολίγων πολύ πλουσίων και πολύ ισχυρών της υφηλίου.

Αυτές οι προνομιούχες ομάδες της  Παγκοσμιοποίησης μπορούν και στηρίζουν πολιτικά το διεθνές στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα(military industrial complex) με πολέμους όπως στο Ιράκ το 1983 και το 2004, τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία το 1992, και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ξεκινώντας από το 2002, και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η  ‘’προπαγάνδα’’ βασίζεται σε ‘’ψευδείς ειδήσεις’’ ή σε ‘’υπερβολικές πληροφορίες’’ για ν’αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή στο πλατύ κοινό και για να  εξασφαλίσει την στήριξη αυτού του κοινού με την ‘’πλύση εγκεφάλου’’ όπου το ‘’ψέμα’’ θα έχει επαναληφθεί εκατοντάδες φορές μέσα σ’ένα μικρό  χρονικό διάστημα.

Ένα πολύ καλό ιστορικό παράδειγμα είναι οι ‘’διαδεδομένες αιτίες’’ που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότεροι σύμμαχοί της επιτέθηκαν στο Ιράκ το 2004, και που ήταν ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Saddam Hussein κατασκεύαζε ‘’όπλα μαζικής καταστροφής’’ , παρουσιάζοντας πολύ λίγες αποδείξεις από τους κρατικούς οργανισμούς πληροφοριών , όπως επίσης ότι η κυβέρνησή του στήριζε οικονομικά και στρατιωτικά την  Al  Qaida στην  Μέση Ανατολή, μια Ισλαμική Τρομοκρατική Οργάνωση που ‘’θεωρητικά’’ ήταν υπεύθυνη για την κατάρριψη των Δίδυμων Πύργων στην πόλη της Νέας Υόρκης το 2001, με αεροπλάνα που τα έριξαν πάνω στα κτίρια.

Μετά την λήξη  του πολέμου σε μερικές βδομάδες και με την καταστροφή του κράτους και εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και στρατιωτών, όπως επίσης και χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών, και οι δύο πολιτικές υποθέσεις για την στρατιωτική επέμβαση στο ανεξάρτητο κράτος του Ιράκ, αποδείχθηκαν ‘’ψευδείς’’,αλλά τότε ήταν πολύ αργά, ‘’το κακό είχε γίνει’’.

Παρ’όλα αυτά, δισεκατομμύρια δολάρια σύγχρονων όπλων είχαν καταναλωθεί που αντικαταστάθηκαν από τις διεθνικές εταιρίες όπλων, ενώ τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της χώρας κατέληξαν στα χέρια των διεθνικών εταιριών πετρελαίου , που τους επέτρεψαν να τα διαχειρίζονται και να τα εκμεταλλεύονται. Ήταν μια ‘’ιστορική διεθνής πειρατεία’’!!!

Τελικά οι ξένες δυνάμεις δεν  εντόπισαν εγκαταστάσεις παραγωγής  ‘’όπλων μαζικής καταστροφής’’, ενώ μέσα από τις υπηρεσίες πληροφοριών ανακαλύφτηκε ότι όχι μόνο ο  Saddam Hussein δεν στήριζε την Al Qaida, αλλά την είχε καταπολεμήσει διότι ο ίδιος πίστευε η  ριζοσπαστική θρησκευτική ιδεολογία της θα υπονόμευε το ‘’λαϊκό σύνταγμα’’ της χώρας του.

Σημαντική ιστορική απόδειξη της ισχύς και της επιρροής των μαζικών μέσων ενημέρωσης στην διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων και των πολιτικών αποτελεσμάτων κρίσιμα για την κρατική υπόσταση μιας χώρας είναι η περίπτωση της εκλογής του Barrack Obama το 2008, ως τον  πρώτο  Αφρο-Αμερικανό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι διεθνείς πρωταγωνιστές της Παγκοσμιοποίησης τον είχαν προετοιμάσει να γίνει της Αμερικής ο ‘’μαύρος ιππότης με την αστραφτερή πανοπλία’’.(  black knight in shining armor).

Σοβαροί Αμερικανοί ιστορικοί έχουν αξιολογήσει τον  Obama σαν ένα από τους χειρότερους προέδρους στην ιστορία της  Αμερικής σε όλους τους τομείς , όπως την οικονομία, την πολιτική σταθερότητα και την διεθνή πολιτική. Παρ’όλα αυτά, τα διεθνικά μέσα ενημέρωσης τον έχουν προβάλλει σαν πετυχημένο διεθνή πολιτικό και παγκόσμιο αστέρα της σύγχρονης   κουλτούρας , ενώ ο ίδιος  έχει γράψει 4  αυτοβιογραφίες όπου δοξάζει τον εαυτό του με εκατομμύρια δολάρια απολαβών από τους εκδοτικούς οίκους.

Αυτή είναι μια μέθοδο των ηγετών της Παγκοσμιοποίησης  για να χρηματίζουν τα ‘’πολιτικά τσιράκια’’ τους για τις καλές αποδόσεις τους με γνώμονα τις  ηγεμονικές τους επιδιώξεις.

Ο   Barrack Obama  για μεγάλο χρονικό διάστημα  υπήρξε ένας σχεδόν άγνωστος  Αμερικανός πολιτικός. Υπηρέτησε σαν γερουσιαστής της πολιτείας του Illinois από το 1997 μέχρι το 2004, και Αμερικανός γερουσιαστής της πολιτείας του Illinois από το 2005 μέχρι το 2008. Η  πολιτεία του Illinois έχει λειτουργήσει τα τελευταία χρόνια σαν προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος όπως και η πολιτεία της  California.

Θεωρητικά, ο  Barrack Obama ήταν ένας υπέρμαχος πολιτικός για τα δικαιώματα των Αφρο-Αμερικανών από την εποχή που εργάστηκε σαν νομικός σύμβουλος  για την πόλη του Chicago, μεγαλούπολη της πολιτείας του Illinois που διέθετε μεγάλο πληθυσμό  Αφρο-Αμερικανών.

Η μητέρα του Obama ήταν Αμερικανίδα Ευρωπαϊκής καταγωγής, ενώ ο πατέρας του ήταν  νέγρος πολίτης της  Αφρικανικής χώρας της Κένυας. Οι γονείς του ήταν ακαδημαϊκοί στην πολιτεία της Hawaii όπου και είχαν σπουδάσει. Τελικά οι γονείς χώρισαν και ο πατέρας του υπηρέτησε σαν ανώτερος οικονομικός σύμβουλος  στην κυβέρνηση της Κένυας. Η μητέρα του Obama ήταν Διαμαρτυρόμενη και ο πατέρας του Μουσουλμάνος, και αυτή είναι η αιτία που το πραγματικό όνομα του Obama  είναι Barrack Hussein Obama, τα πρώτα δύο ονόματα  έχουν πολιτιστική προέλευση  Αραβο-Ισλαμική.

Ο  Barrack Obama γεννήθηκε στην Αμερικανική πολιτεία της  Hawaii, στις 4 Αυγούστου , 1961, ενώ η  Διαδικτυακή Εγκυκλοπαίδεια  Wikipedia, μια ισχυρή πλατφόρμα πληροφόρησης της  Παγκοσμιοποίησης, στην βιογραφία του δεν αναφέρει τις  θρησκευτικές και πολιτιστικές ρίζες του Obama από τον Αφρικανό πατέρα του.

Μετά που τελείωσε το Πανεπιστήμιο Columbia το 1983, εργάστηκε σαν κοινοτικός σύμβουλος της πόλις του Chicago, και αργότερα όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Harvard  το 1991, διορίστηκε κρατικός εισαγγελέας για τα πολιτικά δικαιώματα και καθηγητής , διδάσκοντας το συνταγματικό δίκαιο στην Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Chicago από το 1992 μέχρι το 2004.

Εκείνη την πρώιμη εποχή , ο Obama ταυτίστηκε πολιτικά με το αντι-ρατσιστικό κίνημα του Chicago, την στιγμή που δημιούργησε στενές σχέσεις  με τον  Αφρο-Αμερικανό πάστορα Jeremiah Wright τον οποίο είχε συναντήσει τον Οκτώβριο του 1987. Το 1992  ο  Obama  έγινε μέλος της εκκλησίας του, που ήταν η  Ενωτική Εκκλησία της Αγίας Τριάδος του Chicago(The Holy Trinity United Church of Chicago).

Ο  πάστορας  Jeremiah Wright  είναι ένας ριζοσπαστικός Αφρο-Αμερικανός θρησκευτικός ηγέτης του οποίου τα εκκλησιαστικά κηρύγματα έχουν κριθεί  ακραία ακόμη και από τους ίδιους τους  Αφρο-Αμερικανούς , λόγω του αντικαθεστωτικού αντι-Αμερικανικού περιεχόμενού τους.

Στην διάρκεια της πρώτης προεδρικής του καμπάνιας τον Μάιο του 2008, ο  Obama αποχώρισε από την εκκλησία μετά που η αντι-Αμερικανική ρητορική του έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό . Ο Barrack Obama ήταν  ενεργό μέλος σ’αυτό το ριζοσπαστικό θρησκευτικό συγκρότημα για περισσότερο από 15 χρόνια.

Ο  Obama έγινε επίκαιρο πολιτικό πρόσωπο στην Αμερική το 2004, με την σημαντική νίκη του στις προκαταρτικές εκλογές για την θέση του Γερουσιαστή στην πολιτεία του Illinois, ενώ είχε πολύ καλή υποδοχή  στον κύριο  λόγο του  στο  Προεδρικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος , και μετά με την εύκολη νίκη του τον Νοέμβριο του 2005 για  Γερουσιαστής της πολιτείας του Illinois.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σ’αυτό το Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος , επέλεξαν τον Obama να δώσει τον κύριο λόγο στις 27  Ιουλίου , 2004, στην Βοστόνη, λίγους μήνες πριν την έναρξή του. Το Συνέδριο αφορούσε την εκλογή του Δημοκρατικού υποψήφιου για την Αμερικανική Προεδρία , τον John Kerry.

Τον John Kerry o  Obama τον συνάντησε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2004, λίγους μήνες πριν το Συνέδριο. Αυτό σημαίνει πως οι ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης με την  σημαντική επιρροή τους πάνω στο Δημοκρατικό Κόμμα και  στα κύρια μέσα  ενημέρωσης πρόβαλλαν τον  Barrack Obama σε πρωταγωνιστή της  Αμερικανικής πολιτικής.

Μόνο 4  χρόνια αργότερα, το 2008, ο Barrack Obama επιλέχτηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα να κατέβει σαν υποψήφιος για την Προεδρία της Αμερικής, κερδίζοντας τις  προκαταρτικές εκλογές του κόμματος απέναντι στην  Hillary Clinton, που αντιπροσώπευε το Αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο.

Λοιπόν ένας σχεδόν άγνωστος  Αφρο-Αμερικανός πολιτικός προωθήθηκε μέσα σε μερικά χρόνια να διεκδικήσει την Προεδρία της χώρας και τελικά να νικήσει. Αυτή η ραγδαία πολιτική αναρρίχηση επιτεύχθηκε με την άμεση στήριξη των ηγετών της Παγκοσμιοποίησης, την ισχυρή πολιτική μηχανή του Δημοκρατικού Κόμματος  και των κυρίων Αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που τα τελευταία 50 χρόνια λειτουργούν σαν φερέφωνα του Δημοκρατικού Κόμματος και της  Παγκοσμιοποίησης.

Ο  Barrack Obama μέσα σε μερικά χρόνια μεταμορφώθηκε σ’ένα  Αμερικανό πολιτικό πρωταγωνιστή και ένα πρόσωπο κοινωνικής αποθέωσης , όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε όλο τον Δυτικό Κόσμο, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αν και η Προεδρία του των 8 χρόνων  υπήρξε καταστροφική για τους περισσότερους  Αμερικανούς, ειδικά  για την ποιότητα ζωής των ίδιων των Αφρο-Αμερικανών.

Για να μπει το ‘’κόκκινο κερασάκι’’ πάνω στην τούρτα του Obama, η Διεθνής Μαφία της Παγκοσμιοποίησης με τον Παγκοσμιοποιημένο θεσμό του Βραβείου Νομπέλ της Νορβηγίας, απέδωσε το 2009, το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης , έξη μήνες μετά που αυτός είχε ορκιστεί Πρόεδρος  της Αμερικής. Το βραβείο ήταν σε αναγνώριση ‘’ για τις υπέρμετρες προσπάθειές του για την ενίσχυση της διεθνής διπλωματίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών’’.

Καθαρή απόδειξη το πόσο ισχυροί και ριζοσπαστικοί  είναι οι ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης , να επιβάλλουν ‘’το δικό τους άνθρωπο’’  και  το ‘’δικό τους ηγεμονικό πρόγραμμα’’ παγκοσμίως!!!

Υπήρχαν πολύ λίγες αποδείξεις πως ο  Barrack Obama έδρασε σαν ενεργός πολιτικός υπέρ των Αφρο-Αμερικανών στην  πολιτεία του του Illinois , παρ’όλα αυτά ένα χρόνο πριν κατέβει για την  Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αμερικής  ξαφνικά αποφάσισαν ότι αυτός θα πρέπει να προβληθεί εσωτερικά και διεθνώς σαν ο ιδεατός Αφρο-Αμερικανός πολιτικός που θα μπορούσε  ν’ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες των Αφρο-Αμερικανών, αλλά και το άτομο που θα ένωνε τους  Αφρο-Αμερικανούς και τους  Λευκούς Αμερικανούς κάτω από το πολιτικό έμβλημα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μετά από 8 χρόνια σαν  Πρόεδρος της Αμερικής μεταξύ το 2009 και το 2015, το πολιτικό ιστορικό του Barrack Obama σχετικά με την βελτίωση του βίου και την κοινωνική θέση των  Αφρο-Αμερικανών ήταν ζοφερή.

Η  Αμερικανική εφημερίδα ‘’The Atlantic’’ , ένα δημοφιλές έντυπο που πάντα στήριζε το Δημοκρατικό Κόμμα , σ’ένα άρθρο της  στις 22 Δεκεμβρίου , 2016, που συντάχθηκε από τον William H. Darity Jr., διάσημο Αφρο-Αμερικανό οικονομολόγο , αξιολογώντας την προεδρία του Obama όσον αφορά  την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αφρο-Αμερικανών  σημείωσε ότι,’’ ..της χώρας ο πρώτος μαύρος πρόεδρος δεν ακολούθησε πολιτικές αρκετά θαρραλέες που θα μείωναν  την οικονομική φυλετική διαφορά …’’.(μετάφραση στα ελληνικά).

Ο  Obama ουσιαστικά επεδίωκε οι  Αφρο-Αμερικανοί να παραμείνουν δέσμιοι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Για  τους ηγέτες της  Παγκοσμιοποίησης , ο  Barrack Obama αντιπροσώπευε την ιδανική επιλογή για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών διότι δεν διέθετε πολιτική ταυτότητα ή πολιτική ιστορία, και δεν προερχόταν από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Η πολιτική του πορεία μαρτυρούσε πως ήταν πολιτικά ευέλικτος και διατεθειμένος να ταυτιστεί με όποια πολιτική ιδεολογία, είτε με την Αφρο-Αμερικανική ριζοσπαστική Ενωτική Εκκλησία του πάστορα Jeremiah Wright στην πόλη του Chicago είτε με το Νεο-Φιλελεύθερο πολιτικό κατεστημένο του Ιδρύματος  Clinton.

Ο Barrack Obama  δεν υπήρξε ούτε ιδεαλιστής, ούτε ιδεολόγος, ούτε πολιτικός αγωνιστής, λειτουργούσε σαν ‘’κρυψίνοος πολιτικός’’ και ένας ‘’καιροσκόπος’’ που προσδοκούσε ν’αποκτήσει πλούτο και πολιτική ισχύ, εργαζόμενος σαν το ‘’τσιράκι’’ ή τον ‘’μεσάζοντα’’ του διεθνούς συγκροτήματος της  Παγκοσμιοποίησης, δηλαδή των διεθνικών εταιριών, των διεθνικών οργανισμών και των διεθνικών οικονομικών κέντρων.

Μια  σημαντική πληρωμή του  Προέδρου Obama  μπήκε σ’εφαρμογή την εποχή της οικονομικής κατάρρευσης πολλών διεθνικών Αμερικανικών εταιριών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών το 2009, μεταφέροντας σε αυτά γύρω στα 3 τρισεκατομμύρια  δολάρια από την  Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής  για ν’αποφύγουν την πτώχευση.

Μια άλλη σαφής ένδειξη εξυπηρέτησης των πιστωτικών αναγκών των ηγετών της  Παγκοσμιοποίησης και του οικονομικού Στρατιωτικού-Βιομηχανικού Συγκροτήματος(Military Industrial Complex) ήταν το γεγονός  ότι συνέχισε τους πολέμους της  Αμερικής στο Αφγανιστάν, στην Συρία και στο Ιράκ, ενώ έκανε στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη , εκτοπίζοντας τον  Πρόεδρο Καντάφι και την κυβέρνησή του, ενώ παράλληλα πήρε τον έλεγχο μέρος των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της χώρας.

Η  μεγαλύτερη συνεισφορά όμως του Obama  προς τους ηγέτες της  Παγκοσμιοποίησης ήταν  η εθνική του πολιτική που διέλυσε τις Ηνωμένες Πολιτείες  οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά , βασικός στόχος αυτών των ηγετών τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτή η κατάσταση κάπως ανατράπηκε με την  Προεδρία του  Donald Trump και που σήμερα έχει ενεργοποιηθεί με ταχύτερους ρυθμούς με τον ‘’παράνομο’’ Πρόεδρο Joe Biden, υπογράφοντας 40 προεδρικά διατάγματα στους πρώτους μήνες της  προεδρίας του.

Από την προεδρία  του  Obama, υποστηρικτή της Παγκοσμιοποίησης και συνέταιρου των  ηγετών της, η πολιτική προπαγάνδα έχει  αυξηθεί από τα μέσα πληροφοριών όσο περισσότερο αυτά μονοπωλούνται από μερικές διεθνικές εταιρίες επικοινωνίας όπως την ATT, την  AOL, την   General Electric , την  COMCAST και την   CNN.

Σήμερα αυτό το μονοπώλιο διάδοσης πληροφοριών και ιδεών έχει ενισχυθεί με τις  νέες κοινωνικές πλατφόρμες( social platforms)  όπως το  Facebook, το  Twitter, την  Google, το YouTube και την   Amazon. Αυτές οι  διεθνικές εταιρίες επικοινωνίας εξυπηρετούν δισεκατομμύρια πελατών παγκοσμίως, ελέγχοντας περισσότερο από το 90% της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών της υφηλίου.

Για να διαλευκάνουμε την τεράστια ισχύ και επιρροή των διεθνικών μέσων πληροφορίας και των διεθνικών μέσων επικοινωνίας  σχετικά με την διάδοση πολιτικής προπαγάνδας και ‘’ψευδών πληροφοριών’’, δεν έχουμε παρά να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτό που συνέβηκε στον  Donald Trump όταν αυτός εκλέχτηκε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το 2016.

Αυτές οι διεθνικές  εταιρίες επικοινωνίας που προωθούν την  Παγκοσμιοποίηση και την  Νέα  Παγκόσμια Τάξη(New World Order), και που στόχος τους είναι η εγκατάσταση ενός ‘’μονολιθικού ολοκληρωτικού’’ πολιτικού συστήματος για όλη την ανθρωπότητα, αναιρώντας  την ενιαία διακυβέρνηση του έθνους-κράτους’’ με του  αντιπροσωπευτικού  του πολιτικού συστήματος, είχαν  σχεδιάσει έτσι ώστε η  Hillary Clinton, η  υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και υποστηρικτής της  Παγκοσμιοποίησης  όπως  ο  σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος  Bill Clinton, να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2016. Αυτό δεν επιτεύχθηκε και έτσι έχασαν το στοίχημά τους.

Ο  Donald Trump , ένας Ρεπουμπλικάνος  και όχι πολιτικός , αλλά ένας πετυχημένος  Αμερικανός επιχειρηματίας  για πολλά χρόνια, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές το 2016 για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο  Donald Trump είναι ένας  πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ ποτέ δεν διεκδίκησε πολιτικό αξίωμα. Από το ξεκίνημα της προεδρίας του και στην διάρκεια της πολιτικής του καμπάνιας  είχε ανακοινώσει και είχε περιγράψει ξεκάθαρα πια θα ήταν η εθνική του πολιτική. Θα προστάτευε και θα ενίσχυε το πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών σαν το πιο ισχυρό έθνος πάνω στην γη. Η πολιτική του ατζέντα θ’αναιρούσε την πολιτική της  Παγκοσμιοποίησης του  Barrack Obama, που είχε  καταστείλει το οικοδόμημα υπεροχής της  Αμερικής και είχε επικεντρωθεί στην διάλυση του έθνους-κράτους  για να θεμελιωθεί η Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Ο  Donald Trump εφήρμοσε δυναμικά την πολιτική του κατά της  Παγκοσμιοποίησης , επενδύοντας στην  Αμερικανική βιομηχανία, φέρνοντας πίσω Αμερικανικές εταιρίες που είχαν μεταφερθεί στο εξωτερικό, μείωσε τους φόρους για όλους, ενώ περιόρισε τις κρατικές οικονομικές ρυθμίσεις που εμπόδιζαν την οικονομική παραγωγικότητα και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης ο  Donald Trump επένδυσε στην πετρελαϊκή παραγωγή της  Αμερικής  κάνοντας την χώρα αυτάρκη στην κατανάλωση ενέργειας, αύξησε τις επιχορηγήσεις  των  ενόπλων δυνάμεων , εκσυγχρονίζοντας τα οπλικά τους συστήματα, επαναδιαπραγματεύθηκε διεθνείς εμπορικές συμφωνίες  που ήταν καταστροφικές για την Αμερικανική οικονομία και απέσυρε την χώρα του από  Διεθνείς Παγκοσμιοποιημένους Οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Κέντρο Υγείας  και την  Διεθνή Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα.

Η κάθε πολιτική του Donald Trump αποδυνάμωνε τα σχέδια των ηγετών της  Παγκοσμιοποίησης για την  Αμερική και για την Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Οι ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης  με τους συμμάχους τους στο Δημοκρατικό Κόμμα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις πλατφόρμες επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας(High Tech)  και τους ανώτερους γραφειοκράτες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο FBI  και στην  CIA, κατάφεραν να προβάλλουν και να διαμορφώσουν απόλυτα μια αρνητική εικόνα της πολιτικής ταυτότητας του Donald Trump.

Ανώτεροι αξιωματούχοι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης , στο FBI  και στην CIA, που είχαν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του Obama , ενεργοποιήθηκαν για να εμποδίσουν τον Trump να εφαρμόσει την πολιτική του, παρακολουθώντας τις κινήσεις του, καταδιώκοντας τους πολιτικούς του συνεργάτες και συμμάχους, και τελικά και πιο σημαντικά κατηγορώντας τον ίδιο για πολιτική συμπλοκή με τον Πρόεδρο Putin της Ρωσίας για ν’αποδυναμώσει την θέση της  Hillary Clinton για τις προεδρικές εκλογές του 2016, μέσα από ηλεκτρονικές παρεμβάσεις(cyber attacks) στις εκλογικές διαδικασίες.

Ο Donald Trump κατηγορήθηκε επίσημα ότι είχε λειτουργήσει σαν ‘’πολιτικός πράκτορας’’ της  Ρωσίας, συνεργαζόμενος  με τον Πρόεδρο Putin για να κυριαρχήσει πολιτικά στην Αμερική.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η  CIA, το  FBI και το Δημοκρατικό Κόμμα  που διευθύνει μεγάλο μέρος  των μέσων μαζικής ενημέρωσης  της  Αμερικής, επέβαλλαν ‘’δίκη καθαίρεσης’’ του  Donald Trump με την κατηγορία της  ‘’πολιτικής σύμπραξης’’(political collusion) με την  Ρωσία. Προσπάθησαν να δαιμονοποιήσουν τον  Donald Trump  μέσα από την προπαγάνδα τους και πολύς κόσμος πείστηκε.

Στα κύρια μέσα ενημέρωσης, στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες, διατυπώθηκαν κατηγορίες κατά του Trump όπως ότι είναι φασίστας, προδότης, υποστηρικτής της  λευκής φυλετικής ανωτερότητας(white supremacist), ανώμαλος και απατεώνας.

Δικάστηκε δύο φορές για να καθαιρεθεί  από το προεδρικό αξίωμα , πρώτη φορά στην ιστορία της  Αμερικής, αλλά αθωώθηκε και στις δύο δίκες λόγω έλλειψης ισχυρών αποδείξεων.

Όλες αυτές οι κοινωνικές  ομάδες και πολιτικοί παράγοντες  που συνεργαζόντουσαν με τους ηγέτες της  Παγκοσμιοποίησης  πέτυχαν να διαβρώσουν την προσωπική εικόνα του Donald Trump, και πολλοί Αμερικανοί πολίτες και πολίτες παγκοσμίως το αποδέχτηκαν διότι η προπαγάνδα και οι ψευδείς πληροφορίες  σχεδόν απ’όλα τα μέσα ενημέρωσης της  Δύσης  κυριαρχούσαν στον δημόσιο χώρο.

Δαιμονοποίησαν τον Donald Trump  παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε αναζωογονήσει της  οικονομία της  Αμερικής, είχε ενισχύσει και εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές υποδομές της χώρας, δεν ξεκίνησε νέους πολέμους στο εξωτερικό , και βελτίωσε την ποιότητα ζωής όλων των  Αμερικανών, ειδικά των  Αφρο-Αμερικανών και των Λατινο-Αμερικανών.

Ο  Donald Trump έκανε τις  Ηνωμένες Πολιτείες αυτάρκη σε ενέργεια και ανάκαμψε την οικονομική,πολιτική και στρατιωτική θέση της χώρας, υπονομεύοντας την μακροπρόθεσμη ατζέντα των ηγετών της  Παγκοσμιοποίησης  που στοχεύει στην βαθμιαία διάλυση του  Αμερικανικού έθνους-κράτους διότι το θεωρούν ένα ισχυρό αντίπαλο και παίκτη στα γεωπολιτικά τους σχέδια που βασίζονται στην Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Η  πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών  στήριξε τον  Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2020, και αν δεν υπήρχαν παράνομες παρεμβάσεις  στις εκλογικές διαδικασίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους , τοπικούς πολιτικούς και εταιρίες επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας όπως το Facebook και το Twitter, ο  Donald Trump  θα είχε κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

Μια έμμεση απόδειξη παρέμβασης στις εκλογές του 2020  είναι το γεγονός ότι ο  Joe Biden, ένας πολιτικός με γεροντική άνοια, διεφθαρμένος αλλά και κουτός, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με περίπου 80 εκατομμύρια ψήφους , περισσότερους ψήφους από κάθε άλλο πρόεδρο στην ιστορία της Αμερικής, 16 εκατομμύρια περισσότερους ψήφους από τον  Barrack Obama στην πρώτη εκλογή του το 2008, έναν χαρισματικό, δημοφιλή και έξυπνο πολιτικό.

Για να διαλευκάνουμε περαιτέρω το πόσο ισχυρές πολιτικά και οικονομικά είναι οι εταιρίες επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας  στην διαμόρφωση της πολιτικής εικόνας των  Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουμε παρά διευκρινίσουμε πως τον Donald Trump , Πρόεδρο της Αμερικής, οι εταιρίες Twitter και Facebook τον απέκλεισαν για να μην μπορεί να επικοινωνεί με τους οπαδούς του.

Σήμερα αυτό που κυριαρχεί στον δημόσιο χώρο της  Αμερικής είναι οι ψευδείς ειδήσεις, η πολιτική προπαγάνδα, ένας ολοκληρωτικός κρατικός έλεγχος και ο Φασισμός , η Νέα Παγκόσμια Τάξη των ηγετών της Παγκοσμιοποίησης. Έναν Κόσμο όπως τον είχε περιγράψει ο  George Orwell  στο προφητικό του βιβλίο ‘’1984’’.

 

Joe Biden

Ένας  άκυρος   Αμερικανός  Πρόεδρος
όπως  οι  άκυρες  Αμερικανικές ειδήσεις