Οι στίχοι που ακολουθούν προέρχονται από το ποιητικό έργο “Ο Προφήτης” του Kahlil Gibran (1883-1931), ενός σύγχρονου ποιητή που επηρέασε σημαντικά την γενιά της δεκαετίας του 60 στην Δύση. Βοήθησε αυτή την γενιά στίς υπαρξιακές της αναζητήσεις να κατανοήσει καλύτερα την έννοια της ζωής και την έννοια των ανθρώπινων σχέσεων πέρα από τους καθιερωμένους κοινωνικούς ρόλους και την καθιερωμένη ηθική.
“….Δεν είναι παιδιά σας τα παιδιά. Γιοι και κόρες είναι της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή. Τα βοηθάτε να΄ρθουν στή ζωή,αλλά δεν έρχονται από εσάς. Ζουν μαζί σας,αλλά δεν σας ανήκουν. Δώστε τους την αγάπη σας,όχι τις ιδέες σας. Τις δικές τους ιδέες έχουν. Στέγαστε το σώμα τους,όχι την ψυχή τους. Η ψυχή τους ενοικεί στον οίκο του μέλλοντος, εκεί που δεν μπορείτε να πάτε μήτε στα όνειρά σας. Προσπαθήστε να τους μοιάσετε,μην θελήσετε να σας μοιάσουν. Η ζωή πίσω δεν τραβά,δε σταματά στο χθές…”
Ο Kahlil Gibran (1883-1931) είναι Αραβικής καταγωγής εφόσον γεννήθηκε στο Λίβανο από Άραβες γονείς, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Δύση, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.Η ποίησή του είναι σε μεγάλο βαθμό γραμμένει στην Αγγλική γλώσσα,και επίσης επιρεάστηκε σημαντικά από τους Γερμανούς Ρομαντικούς,και ειδικότερα από τον τελευταίο γερμανό φιλόσοφο και ιδεαλιστή,τον Φρειδερίκο Νίτσε. Παρ΄όλα αυτά στα έργα του προέβαλλε τις γήινες και μυστικιστικές παραδόσεις της Αραβικής πολιτιστικής του ταυτότητας.Δεν υπήρξε μόνο ποιητής,αλλά και καλλιτέχνης, συγγραφέας, φιλόσοφος και θεολόγος. Ο ίδιος είναι επίσης από τους πιο πολυδιαβασμένους ποιητές στην ιστορία της λογοτεχνίας.Ήταν ένας πολύ δημοφιλής λόγιος και ποιητής για την γενιά της δεκαετίας του 60, επειδή οι αξίες του και τα ιδανικά του προέρχονται από μια ανατολίτικη μυστικιστική παράδοση όπου η αλήθεια και η σοφία πηγάζουν από την ψυχή και τις αισθήσεις, όχι από την σκέψη, ενώ ο πραγματικός σκοπός της ζωής είναι η αυτογνωσία και όχι ο αγώνας γιά κυριαρχία.